Profil

Fotografia mea
Aceasta este pagina Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, singura autorizată ca atare de Uniunea Scriitorilor și Comitetul Filialei

joi, 11 februarie 2016

Scriitorii lunilor noiembrie 2015, decembrie 2015 şi ianuarie 2016

În cadrul noului proiect al Uniunii Scriitorilor din România, SCRIITORUL ANULUI, au fost desemnaţi scriitorii lunilor noiembrie 2015, decembrie 2015 şi ianuarie 2016!
Comitetul Filialei București - Poezie a USR anunță cu deosebită satisfacție că juriul ales de Comitetul Director USR a decis să desemneze „scriitorii lunilor” pentru lunile trecute, printre scriitorii nominalizați fiind doi prestigioși poeți, membri ai filialei noastre: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana!
Scriitorul lunii noiembrie 2015 – Mircea Cărtărescu, pentru romanul Solenoid;

Scriitorul lunii decembrie 2015 – Ana Blandiana, pentru traducerea volumului său în limba italiană, Patria mea A4, şi publicarea lui la edituri prestigioase din străinătate;

Scriitorul lunii ianuarie 2016 – Gheorghe Grigurcu, pentru ansamblul operei sale şi pentru primirea Premiului Naţional „Mihai Eminescu“, Botoşani, 2016.
Felicitări colegilor noștri și tuturor scriitorilor nominalizați!
*
Proiectul  USR „Scriitorul Anului” 
Un juriu format din nouă critici literari, votat de Consiliul Uniunii Scriitorilor din România, alege în fiecare lună, din noiembrie 2015 până în octombrie 2016, Scriitorul lunii, în cadrul unui nou proiect literar al U.S.R. Criteriile pentru desemnarea Scriitorului lunii sunt următoarele: scriitorul care a publicat o carte excepţională (nouă, antologie, reeditare, opere complete etc.); scriitorul care a împlinit o vârstă rotundă semnificativă; scriitorul care a creat un eveniment cultural deosebit; scriitorul care conduce o instituţie culturală cu o activitate remarcabilă; scriitorul care s-a bucurat de recunoaştere în străinătate.
Juriul este format din Adriana Babeţi, Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache, Ioan Holban, Eugen Negrici, Irina Petraş, Alex. Ştefănescu, Răzvan Voncu, Mihai Zamfir (preşedinte) 
În zilele de 14-16 octombrie 2016, cei 12 scriitori nominalizaţi vor fi invitaţi la Iaşi împreună cu juriul şi cu preşedinţii tuturor Filialelor U.S.R., participând la lecturi publice şi întâlniri cu cititorii în instituţiile de învăţământ din Iaşi.
Într-o gală moderată de Nicolae Manolescu, preşedintele U.S.R., se va anunţa Scriitorul anului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu